(2 személyre)
½ csomag tészta
1 ek. olivaolaj
3,5 dkg fehér tönkölyliszt
2,5 dl tej
3 dkg füstölt sajt
1 ek. kefír (opcionális)
só
frissen őrölt fehér/színes bors
A tésztát megfőzzük a csomagoláson leírtak alapján.
A sajtot lereszeljük.
Elkészítjük a besamelt: A tejet felforraljuk. A vajat egy edényben felhevítjük, beletesszük a lisztet és világos rántást készítünk. Lassan, folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a tejet és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a kefírt.
A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és összekeverjük.
A tányért felmelegítjük, rászedjük a tésztát és a szószt.
Nagyon sokféle módon készítettem már sajtos tésztát, de sima sajttal nem szeretem, mert nincs semmi íze, marad a parmezán, esetleg a füstölt sajtos verzió. Ahhoz, hogy elég sajt és tejföl legyen mindenütt kb. személyenként egy doboz tejföl szükséges, ami pedig teljesen elhűti a tésztát, és mivel nagyon zsíros, hatalmas terhet ró az emésztőrendszerre(már akinek ez probléma pl. nekem igen). Ezzel a szósszal ezt a két problémát próbáltam meg áthidalni. Valamint egy cikk nyomán azt tesztelem, hogy mi az a minimum mennyiség a hozzávalók terén, amitől még pont jó az étel, de semmivel sem használtunk el több alapanyagot, mint ami feltétlenül szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése