2011. december 31., szombat

Ropi


Egy gyors ropogtatni való. Nagyon megtetszett a kukoricaliszt így mostanában szinte mindenbe teszek kicsit, így csökkentve az ételek gluténtartalmát. Aki nem beteg annak sem árt:)

30 dkg liszt (fehér tönköly/fehér rozs/kukorica)
15 dkg vaj
1,5 dl joghurt
2 kk.só
1 kk.szódabikarbóna

kenéshez:
1 tojás

tetejére:
kömény/paprika/mák/sajt (szezám vagy lenmag)



Elkészítés:
A hozávalókat  egy tálban összegyúrjuk és hűvös helyen pihentetjük 20 percig.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és a tetejét megkenjük a tojással, majd megszórjuk köménnyel, paprikával mákkal és reszelt sajttal.
Vékonyra vágjuk, és előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése