Digitálisan elérhető szakácskönyvek

Folyamatosan bővítem az oldalt, eddig ezeket találtam

Czifray István:Legújabb magyar szakácskönyv (1816)http://oszkdk.oszk.hu/DRJ/2690


Zilahy Ágnes:Valódi magyar szakácskönyv(1892)http://mek.oszk.hu/00100/00135/html/index.htm


Kapitán Mária: Zöldség és gyümölcs házi konzerválása (1936) http://mek.oszk.hu/06300/06323/06323.pdf

Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek (1849.1906)http://digitalia.tudaskozpont-pecs.hu/?p=2184


Misztótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvecskéje (1698)http://mek.oszk.hu/08300/08343/08343.htm

Füreder Balázs Gábor:A hosszú reneszánsz konyhakultúrahttp://ganymedes.lib.unideb.hu:8080/dea/bitstream/2437/89181/5/ertekezes.pdf

 Baska Ferenc-Zukál Endre:Sózás, pácolás http://www.solvent.hu/WEBSET_DOWNLOADS/110/sozas_kezikonyv0.pdf

Medve Imre: A magyar gazdasszony teendői a közéletben házban és konyhában - Kézi és segédkönyv nők és hajadonok számára, 1864-ből.  http://mtdaportal.extra.hu/books/a_magyar_gazdassszony_teendoi.pdf (Köszönet érte Erdőkóstolónak)

Tudományos gyűjtemény IX.kötet (1817) http://books.google.hu/books?id=wHA5AAAAcAAJ&pg=RA1-PA51&lpg=RA1-PA51&dq=porcsin+sz%C3%A1r%C3%ADt%C3%A1s&source=bl&ots=md7P_1t6lM&sig=BfdNu3guWf1KMi1Ju_r_iaJfpjk&hl=hu&sa=X&ei=7h4QUJ-IJ8bOtAb-64GYDg&ved=0CFYQ6AEwCA#v=onepage&q=porcsin%20sz%C3%A1r%C3%ADt%C3%A1s&f=false


1 megjegyzés: