2012. június 18., hétfő

Rózsa(ságok) - rózsalikőr

Rózsa és levendula a két legromantikusabb növény. Persze, amikor metszés közben összeszúrkálják az ujjam a rózsák, semmi romantikusat nem találok bennük:). Nem szaporítanám a szót, pontosan úgy készült, mint a levendula likőr. Egy 250 ml üveget megtöltöttem szirmokkal ráöntöttem a vodkát. Két hétig érleltem, kipréseltem, hozzáadtam a rózsamézet és a tejszint, jól összekevertem és hűtőben érleltem egy hétig, amikor benyúltam a hűtőbe valamiért, mindig  kivettem és felráztam, volt, hogy naponta többször:) A kész terméket leteszteltettem és elajándékoztam:) Egyelőre végeztem a nagyon romantikus,  korábbi korakat idéző likőrök készítésével.


További rózsaságok:
Rózsalekvár 
Rózsaszörp 
Rózsaméz, rózsaolaj, rózsapuding 
rózsás palacsinta

2 megjegyzés:

  1. Ma rózsaszörpöt akartam készíteni, erre Férjem nem befújta a levéltetveket, amiket én direkt hagytam tenyészni a szirmok szüreteléséig? De most olvasom Nálad, hogy a futórózsa nem alkalmas erre a célra, nekem meg csak az van. Pedig a rózsaüdítő finom lett belőle. Mi a baj vele? Az tény, hogy kevésbé illatos, aromás.
    Nagyon tetszenek a rózsás készítményeid. Ősszel minden lehetséges helyre bokorrózsákat fogok telepíteni:-)

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel köszöntelek:) Ezért fontos a verbális kommunikáció a családtagokkal, telepatikusan nem biztos, hogy mindig veszik az adást:)Szerintem készítsd nyugodtan futórózsából pont olyan jó lesz. A sárga se alkalmas, de ettől függetlenül készítettem belőle szörpöt és lekvárt is. Nem igazán éreztem különbséget. Remélem, nem bánod meg a sok rózsát, persze, ha nem te vagy a kertész:)

    VálaszTörlés