2012. június 13., szerda

"Nagyanyáink ehető vadnövényei" - Játék Erdőkóstolónál Turbolya leves



 
„ A’ megvakart ’s megmosott turbolyát metéld apróra ’s pergeld-meg írós vajban; önts reá borsó levet, ’s miutánn apróra metélt gyönge petrezselyem gyökereket ’s zöldjét vetettél bele, adj hozzá gyömbért, borsot, szerencsendió virágot ’s főzd, mig a’ gyökerek’ meg ne puhulnak; habarj-el darabka irós vajat két levert tojással, kend pirított zsemlye szeletekre, ’s a’ forró levest tálald reá.”

Forrás:  Czifray István: Magyar nemzeti szakácskönyve, magyar gazdaasszonyok szükségleteihez alkalmazva 39.oldal

 Korábban a fű leves receptjét már közreadtam
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése