2011. július 22., péntek

Narancsosszószos palacsinta


Tésztához:
1 tojás
12 dkg fehér tönkölyliszt
1dl rizstej/zabtej/kókusztej/tej
1 ek. méz (10 dkg cukor)
1 narancs reszelt héja
szénsavas ásványvíz  vagy szóda
vaj a palacsinta kisütéséhez

Szirup/Szószhoz
2 narancs leve
1 tk.méz (cukor) (ez függ attól mennyire édes a narancs, az enyém édes volt)
1 tk. étkezési keményítő

Elkészítés:
A narancs levéből a mézzel és étkezési keményítővel szószt készítünk.
Elkészítjük a palacsintát. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, mézet sót, tejet, majd jól elkeverjük. Szénsavas ásványvízzel/szóda hígítjuk.
Kisütjük a palacsintákat.
Meglocsoljuk narancsszósszal, feltekerjük. Tálalásnál adunk még hozzá narancsszószt, amivel jól meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése