2011. július 16., szombat

Natúr saláta


Natúr saláta
½ kigyóuborka
½ jégsaláta
½  kaliforniai paprika piros
½  kaliforniai paprika sárga
1-2 nagy sárgarépa
1 lilahagyma
1 paradicsom
10 dkg fetasajt (opcionális)
olivabogyó (opcionális)

1.      A salátát és a sajtot kockára vágjuk,a sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszejük a többi hozzávalót vékony csíkokra vágjuk.
2.      Egy tálban összekeverjük, a paradicsom kivételével. ( A paradicsom könnyen összeszottyad, ha nem fogyasztjuk el azonnal, emiatt jobb közvetlenül az elfogyasztás előtt rátenni)
 Általában reggeli vacsorára ilyet eszem. Néha teszek bele főtt tojást, esetleg az évszaktól függően picit szoktam változtatni a hozzávalókon ( lilakáposzta, káposzta, cukkini stb), de mindig arra törekszem, hogy minél színesebb legyenJ)
Meglocsolhatjuk olivával, vagy tökmagolajjal, vagy készíthetünk rá valamilyen öntetet. Én fokhagymás pirítóssal szoktam enni. Mivel az egészséges táplálkozás felfogásomban fehérjét nem jó együtt enni szénhidráttal, így általában nem teszek rá öntetet.
Öntet
Olivás-joghurtos
6-7 olivabogyó
1 natúr előflórás joghurt
bors (szines vagy fehér)
Az oljbogyót felkarikázzuk és összekeverjük a hozzávalókkal.

Juhtúrós
1 natúr előflórás joghurt
5 dkg juhtúró
A hozzávalókat összeturmixoljuk.

Ez kb.4 adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése