Sült cukkini, patiszon
Hozzávalók:
1 bébi cukkini vagy nagyon zsenge
1 sárga patiszon
só
bors
extra szűz olivaolaj (kevés) a sütéshez
kicsi petrezselyem a díszítéshez (opcionális)
Zöldséges bulgur
Hozzávalók:
1 ½ csésze bulgur
2 közepes sárgarépa
1 hagyma
1 fehérrépa
½ paprika
½ piros kaliforniai parika
1-2 szelet sárga patiszon
1-2 szelet cukkini
1 zellerszár
petrezselyem
só
bors
chili
kicsi extra szűz oliva olaj
Saláta
hozzávalók:
3-4 jégsaláta levél
½ kigyóuborka
½ kaliforniai paprika
1 paradicsoM
( bármilyen hozzávalóból készíthető )
Elkészítése:
1. A patiszont, cukkinit, amit megsütünk, vékony karikákra, illetve szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
2. Amíg várja a sütést, elkészítjük a bulgurt.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
4. A hagymát, répát, fehérrépát, paprikákat, patiszont és cukkinit, paprikákat apró kockákra vágjuk.
5. A zellerszárat, petrezselymet apróra vágjuk.
6. A hagymát kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a répát, fehérrépát és zellerszárat és folytatjuk a dinsztelést.
7. Felöntjük vízzel, kicsivel többel, mint ami ellepi.(Az elkészült lének 3x mennyiségűnek kell lennie, mint az elkészítendő bulgur mennyisége). Megsózzuk és kicsit főzzük. A zöldségeket nem főzzük teljesen puhára, mert a bulgurral is puhulni fognak.
8. Ezzel készítettünk egy zöldséglét, amivel leöntjük a bulgurt, illetve most beletesszük. Az elkészült „levesbe” beletesszük a bulgurt, cukkinit, patiszont. Lefedjük és várunk, hogy megpuhuljon (nem főzzük).
9. Közben elkészítjük a salátát.
10. A salátát, paprikát, uborkát kis kockákra vágjuk a paradicsomot félbevágjuk és felszeleteljük.
11. 20 perc elteltével megnézzük, hogy megpuhult-e, illetve magába szívott-e minden lét.
12. Ha igen, hozzáadjuk a paprikákat és összekeverjük, ha nem kicsit alámelegítünk és a felesleges nedvességet elpárologtatjuk, és utána adjuk hozzá a paprikákat. Utána belekeverjük az összevágott petrezselymet, de hagyunk belőle a díszítéshez. Megszórjuk borssal chilivel és ha szükséges még sózzuk.
13. A cukkinit és patiszont lecsepegtetjük vagy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet (ne fröcsögjön sütésnél)
14. Lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
15. A bulgurt egy pohárba tömjük és ráborítjuk a tányérra, a cukkinit és patiszont kicsit megborsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. A felkockázott saláta alapanyagokból kis kupacokat teszünk a tányérra.
Egy, illetve két nagyon színes tányér étel az eredményJ)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése