4 karfiol rózsa
1 tojás
½ paradicsom
½ paprika
½ lilahagyma
extraszűz oliva olaj
só
bors
szezámmag
petrezselyem
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a levét leöntjük.
A tojásokat keményre főzzük. ( 10 perc )
A zölségeket megmossuk, szárazra csepegtetjük, majd felkockázzuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
A főtt tojásokat megtisztítjuk, fehérjét leválasztjuk és apró kockákra vágjuk.
A karfiolt, tojás sárgáját pici oliva olajat villával összetörjük , pár tekerés borsot és ha még szükséges, kevés só hozzáadásával jól összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zölségeket és a petrezselymet és az egészet jól összekeverjük.
Egy edényben szezámmagot pirítunk, a masszából golyókat formálunk és a pirított szezámmagban megforgatjuk.
Ehetjük előételként, vagy reggeli kenyérre kenve, esetleg valamilyen salátához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése