Hozzávalók:
2 db kisebb uborka
½ liter joghurt
5 dkg juhtúró
1 szál újhagyma
1 csokor kapor (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. extra szűz olivaolaj
1 kk.méz (cukorral is lehet)
só (ízlés szerint)
örölt bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk.
2. A hagymát, kaprot összevágjuk.
3. A fokhagymát átttörjük.
4. A hozzávalókat bedobjuk a turmixba, ráöntjük a joghurtot és hozzáadjuk a juhtúrót, sót borsot és mézet. Az egészet jól összeturmixoljuk.
5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
6. Díszíthetjük kaporral vagy mentával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése