2012. április 7., szombat

Medvehagymás-spenótos tojáskrém


Medvehagymás-spenótos töltött tojást készítettem húsvétra és közben jött az ötlet, hogy tojáskrém is készülhetne belőle.  Annyi a különbség, hogy itt a tojás fehérje is belekerült a krémbe, így  egy kicsit módosult az ízvilága.

5 dkg spenót
¼ csokor medvehagyma
1 újhagyma szár
olívaolaj (amivel le lehet turmixolni)
6 tojás
bors

A medvehagymát, spenótot, újhagymát  megmossuk, lecsepegtetjük róla a nedvességet, kicsit összedaraboljuk, és kevés olíva olajjal leturmixoljuk
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és egy villával alaposan összetörjük, persze, ez ízlés dolga.  A hagymát vékony karikákra vágjuk és a tojásokhoz adjuk.
A két masszát összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Pirítóssal és zöldségekkel tálaljuk, vagy magában.

4 megjegyzés:

  1. Imádom a spenótot:) Nagyon tetszik ez a krém, a színe is, meg az íze is szuper lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem a spenótot:) Nekünk nagyon ízlik, teljesen rákattantunk:) Nagyon karakteres színe van.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a medvehagymát is, a spenótot is és a tojáskrémet is! :-D Így együtt csak még jobb lehet!

    VálaszTörlés