2012. április 18., szerda

Egy fekete rigó bébi első fészken kívüli napja

Pontosan 10-én vettem észre a fekete rigó fészket a garázs falán a borostyánban .Már napok óta tudtam, hogy kikelt vagy kikeltek a kicsi/k, mert a kotló, már nem volt a fészekben és a szülők folyamatosan étellel érkeztek.Ma reggel, amikor kivettem a kutyát láttam meg a fekete rigó bébit a földön.Először azt gondoltam kiesett a fészekből. Szóltam anyának, ne engedje ki a kutyáját én is gyorsan bevittem Maszatot.  Megfogtuka bébit és visszaraktam a fészekbe, de azzal a lendülettel kiugrott. Egész nap benn tartottuk a kutyákat vagy csak felügyelet mellett engedtük ki, nehogy elkapják. A napja nagy részét a borostyán alatt töltötte, végül felfedezőútra indult.


Felfedezútja során benneakadt a lehálózott borsóban, de végül kiszabadította magát és átment a szomszédban, ami aggasztott az ottani kutyák miatt.

Később visszatért és az egyik tuján ringatózott és várta a szüleitől a táplálékot, akik szorgalmasan hordták és hordják neki:)
Repülni nem tud, így nem túl biztonságos számára a fészken kívűl, de remélem, sikerül felnőnie:)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_rig%C3%B3

És egy kis zene:)

4 megjegyzés:

 1. Annyira szeretem őket! Előző kertünkben volt egy nagy fenyőnk ,egy rigó fészekkel én is ugyan igy aggódva kisértem figyelemmel a fiókák cseperedését.Imádom az éneküket,itt is vannak de a szomszédnál fészkelnek,nekünk itt csak tuják vannak.De át át jönnek:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt raktak fészket, felelősséggel tartozunk értük:)

   Törlés
 2. Nagyon jó figyelni őket, nálunk is költöttek, éppen a bejárati ajtó feletti sarokban nem zavarta őket a ki-bejárkálás, addig míg be nem fogadtunk egy cicát. Most csak cinkék költenek a cseresznyefánkra kitett oduban. Remélem túlélik a macskát!

  VálaszTörlés
 3. Igen, engem is a macska aggasztott. Nekünk nincs, de szokott tranzitálni a kertben.

  VálaszTörlés