2012. április 19., csütörtök

Medvehagymás-csalános palacsinta juhtúrós tejföllel 4/2








Amikor megláttam ezt a receptet rögtön tudtam, hogy valamilyen formában el fogom készíteni. Sajna rügyeim nem voltak, de isteni lett így is. Köszönet érte.

tésztához:

30 dkg teljes kiőrlésű és fehér tönkölyliszt fele-fele arányban
4 db medvehagyma levél
1 újhagyma szár
1 maréknyi csalán levél
1 tojás
csipetnyi só
növényi tej/tej
víz
vaj
töltelékhez:
juhtúró
tejföl
A  lisztbe beletesszük a tojást és a sót, és kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és vizet. Kicsit sűrűbb tésztát készítünk.
A medvehagymát és az újhagymát megmossuk lecsepegtetjük, apróra vágjuk és a tésztához adjuk.
A csalán leveleket jó alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a száráról gumikesztyűben egy olló segítségével lecsípjük a leveleket. Kevés vajat felolvasztunk és megpároljuk benne. Amikor kihűlt belekeverjük a tésztába.
A vajat felmelegítjük és megsütjük a palacsintákat.
A juhtúrót és a tejfölt kikeverjük és megkenjük a palacsintákat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése