2012. március 26., hétfő

17. Medvehagymaszószos fusilli


Végre itt a medvehagyma szezon:). Szombaton beszereztem néhány csomaggal. Most ez a gyors ebéd készült belőle, de dédelgetek még terveket a többivel kapcsolatban.

Hozzávalók:
1/2 csomag tészta
1 csokor medvehagyma
1 dl tejszín
2 ek. joghurt
2 ek. tejföl
1 csapott ek. kukorica liszt
bors
oliva olaj
kevés kecskesajt

Elkészítés:
A tésztát  megfőzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint.A hagymát megmossuk, felcsíkozzuk és olajon meghervasztjuk. Megszórjuk liszttel és pár pillanatig pirítjuk. A tejszínt, joghurtot, tejfölt összekeverjük és folyamatos keveréssel a hagymához adjuk. Amikor besűrűsödött sózzuk, borsozzuk. A végén megszórjuk reszelt sajttal.

6 megjegyzés:

  1. Pont ma kaptam a kolléganőmtől medvehagymát...Fűszervaj készült belőle. Legközelebb ezt a tésztát kipróbálom! Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fűszervajat még nem készítettem, de lehet holnap az egyikből az lesz. Mivel az az egyik legkíméletesebb feldogozási módja.:))

      Törlés
  2. Gyönyörű tavaszi étel:) Finom és egészséges, és nem utolsó sorban gyors:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A finom és egészséges, de nem egy látvány étel:)

      Törlés
  3. Én pestót csináltam medvehagymából, de nagyon jó ez a szósz is!

    VálaszTörlés