Végre itt a medvehagyma szezon:). Szombaton beszereztem néhány csomaggal. Most ez a gyors ebéd készült belőle, de dédelgetek még terveket a többivel kapcsolatban.
Hozzávalók:
1/2 csomag tészta
1/2 csomag tészta
1 csokor medvehagyma
1 dl tejszín
2 ek. joghurt
2 ek. tejföl
1 csapott ek. kukorica liszt
só
bors
oliva olaj
kevés kecskesajt
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint.A hagymát megmossuk, felcsíkozzuk és olajon meghervasztjuk. Megszórjuk liszttel és pár pillanatig pirítjuk. A tejszínt, joghurtot, tejfölt összekeverjük és folyamatos keveréssel a hagymához adjuk. Amikor besűrűsödött sózzuk, borsozzuk. A végén megszórjuk reszelt sajttal.
Pont ma kaptam a kolléganőmtől medvehagymát...Fűszervaj készült belőle. Legközelebb ezt a tésztát kipróbálom! Guszta!
VálaszTörlésFűszervajat még nem készítettem, de lehet holnap az egyikből az lesz. Mivel az az egyik legkíméletesebb feldogozási módja.:))
TörlésGyönyörű tavaszi étel:) Finom és egészséges, és nem utolsó sorban gyors:)
VálaszTörlésA finom és egészséges, de nem egy látvány étel:)
TörlésÉn pestót csináltam medvehagymából, de nagyon jó ez a szósz is!
VálaszTörlésA pestó nálam terv:)
VálaszTörlés