Korábban készült a medvehagymaszószos fusilli, ma meg a másik kedvencbe a spenótos tésztába csempésztem bele.
El szeretrném oszlatni azt a tévhitet, hogy nem ismerek másfajta tésztát, de azt gondolom, hogy minden szószos ételt ezzel a fajta tésztával a legjobb, mert jó sok szószt képes felvenni. Egy pestohoz jobban illik a penne, egy sima sajtszószhoz jöhet a farfalle, vagy spagetti, legalábbis az én értelmezésemben:)
½ csomag durum fusilli
1/2 csokor medvehagyma
2 maréknyi spenót
1 dl tejszín
1 kicsi natúr joghurt
1 csapott ek. kukorica liszt
só
bors
oliva olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés kecskesajt
A tésztát megfőzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint. Leszűrjük, kevés olivával meglocsoljuk.
A spenótot megmossuk, a szárait lecsipkedjük, felcsíkozzuk és olajon kicsit meghervasztjuk.
A hagymát megmossuk, felcsíkozzuk és a spenóthoz adjuk. Pár percig együtt pároljuk.Megszórjuk liszttel, összekeverjük és pár pillanatig pirítjuk. Beleöntjük a tejszínt és a joghurtot és folyamatos keveréssel besűrítjük .
A végén sózzuk, borsozzuk, ha kicsit fokhagymásabbra szeretnénk a végén nyomhatunk bele egy gerezd vagy ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. (Aki nem szereti, ha kicsit darabos a spenót és a medvehagyma turmixolja le, én onnan medvehagymás spenótszósz fusillival:))
A tányérokat felmelegítjük, rászedjük a tésztát a szószt, majd kevés vagy sok:) reszelt kecskesajtot teszünk rá.
Látom Te is szereted a medvehagymát! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésPróbálom addig enni, amíg van, de kicsit sok lesz a tésztából:)
VálaszTörlésNagyon jó kis tésztaétel:)Medvehagyma dömping van mindenhol, ami jó is, mert finom és egészséges, szerintem le is lehet fagyasztani. Bár sosem próbáltam.
VálaszTörlésTavaly gondoltam rá, de a fagyasztásra szánt adag is elfogyott:)Lehet, most bedobok pár csokrot a fagyasztóba.
VálaszTörlésSzia Krinsz!
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a medvehagymás tészta, szívesen megkóstolnám!
Szeretnélek meghívni egy játékba, ha van kedved, csatlakozz hozzánk!
http://izemlekek.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html
Puszi:
Anita
Mi nagyon szeretjük. Gyere el, főzök egy adagot:)Köszönöm a heghívást:)Puszi Helga
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a medvehagymás tészta, én mégis inkább valami sütibe, vagy muffinba, vagy pogiba gondolkodom. Fél csokor az mennyi mennyiségre, mert nekem van most egy zacskónyi, gondolom le is lehet fagyasztani ugye?
VálaszTörlésÉn eddig még csak csokorban láttam és vettem, fogalmam sincs milyen súlyú lehet. Szerintem le lehet fagyasztani, de lehet célszerűbb leturmixolni olajjal és kis üvegbe tenni, én most készítettem így, mert bármibe azonnal felhasználható és tovább eláll.
VálaszTörlés