2012. március 25., vasárnap

18. Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém



Kicsit elméreteztem a karfiol mennyiségét a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet.

Hozzávalók:
krém
1 kicsi karfiol
1 nagy natúr joghurt
2 púpozott evőkanál juhtúró

petrezselyem
snidling (opcionális)

frissen őrölt színes bors


köret (opcionális)
1piros  kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 paradicsom
½ kigyóuborka
2-3 levél jégsaláta

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszürjük, lehűtjük és villával összetörjük.A joghurtot lecsepegtetjük (2-3 óra) Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel és beleöntjük a joghurtot és hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg és kb, az eredeti mennyiség fele lesz.Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot ,borsot és jól összekeverjük. Megkostóljuk, hogy elég sós-e ( a juhtúró általában nagyon sós ), ha szükséges sózzuk.A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk.A karfiolkrémet petrezselyemmel és vagy snidlinggel  megszórva, zöldségekkel tálaljuk.

4 megjegyzés: