Kicsit elméreteztem a karfiol mennyiségét a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet.
Hozzávalók:
krém
1 kicsi karfiol
1 nagy natúr joghurt
2 púpozott evőkanál juhtúró
petrezselyem
snidling (opcionális)
só
frissen őrölt színes bors
köret (opcionális)
1piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 paradicsom
½ kigyóuborka
2-3 levél jégsaláta
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszürjük, lehűtjük és villával összetörjük.A joghurtot lecsepegtetjük (2-3 óra) Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel és beleöntjük a joghurtot és hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg és kb, az eredeti mennyiség fele lesz.Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot ,borsot és jól összekeverjük. Megkostóljuk, hogy elég sós-e ( a juhtúró általában nagyon sós ), ha szükséges sózzuk.A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk.A karfiolkrémet petrezselyemmel és vagy snidlinggel megszórva, zöldségekkel tálaljuk.
Szia! Nézz be hozzám légy szíves, remélem sejted miért... ;-D
VálaszTörlésBenéztem, köszönöm:)
TörlésNagyon jól hangzik, imádom a szendvicskrémeket!!!
VálaszTörlésKöszi, én is:)
VálaszTörlés