2012. április 8., vasárnap

Medvehagymás-spenótos töltött tojás


És egy újabb medvehagymás étel, és még nincs vége:) Ennek a prototípusa a medvehagymás-spenótos fusillihez készített szósszal készítettem. Nekem nagyon ízlett, de teszteltettem a többiekkel, mit szólnának hozzá, ha ilyen is készül húsvétra. Mindenkinek nagyon ízlett. Akinek nincs kedve pepecselni a tojások megtöltésével annak meleg szívvel ajánlom a tojáskrém változatát.

5 dkg spenót
¼ csokor medvehagyma
olívaolaj (amivel le lehet turmixolni)
4 tojás
bors

A medvehagymát és a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük róla a nedvességet, kicsit összedaraboljuk, és leturmixoljuk annyi olivával, ami a pürésítéshez szükséges.
A tojásokat keményre főzzük, félbevágjuk, a sárgáját kivesszük és egy villával alaposan összetörjük.
A két masszát összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük.
Ezekből a gyönyörű tojásokból készült:)
 Mindenkinek Kellemes Húsvétot Kívánok!

6 megjegyzés:

  1. Látványos és nagyon finom is lehet!!!

    VálaszTörlés
  2. Á, nagyon finom lehet! Én még sosem ettem medvehagymát. Hiába vadászom az erdeinkben, még sosem találtam. Pedig van, csak meg kellene találni!:P
    Amúgy szinte ugyanúgy készítetted, mint én, csak tejfölt nem tettél bele. Legközelebb én is így fogom készíteni, hogy a tojások sárgáját nem turmixolom egyszerre a levelekkel, különben túl lágy lesz a massza. A tied, úgy látom, nem lett lágy egyáltalán. Szép sárgák a tojások, látszik, hogy nem tápos tyúk tojta!:)

    VálaszTörlés
  3. A medvehagymát én is a piacon vettem, szerintem felénk nincs az erdőkben, de még az is lehet, hogy van, de sokáig lóval jártam az erdőt és úgy kicsit más:)Az olaj megadta a tölteléknek a megfelelő krémes állagot, így nem volt szükség további anyagok hozzáadására. Egyébként én tejszínt gondoltam esetleg beletenni. Igen, ezek "anya tojásai" és nem eteti táppal a tyúkokat:)

    VálaszTörlés
  4. Krinsz, pedig van nálunk is, mert a székelyföldi lányok szokták szedni, de meglehet, hogy mi túl alacsonyan lakunk hozzá. Pedig azt olvastam róla, hogy a nedves, árnyékos lombhullató erdőkben található meg. No, de azért nem adom fel. Remélem, kirándulunk egyet "magasabb vidékeken" is nemsokára, és hátha szerencsém lesz. Piacon itt még sosem láttam. Szerintem nem is tudják a piacosok, hogy mi az.

    VálaszTörlés
  5. Hú, igyekezzetek a kirándulással, ki ne fussatok a szezonból. Bár az sem hiába való. Egyrész kirándultatok, másrészt meglesz a tudás és jövőre már célirányosan tudtok menni a lelőhelyre:) Hú, micsoda üzleti lehetőség:)

    VálaszTörlés