5-6 db őszibarack (turmixolva ½ liter)
2 dl víz
¼ vanília
½ kk. szegfűszeg (ízlés szerint) (nem volt őrölt)
½ kk. fahéj (ízlés szerint)
½ kk. gyömbér (ízlés szerint)
½ kk. szárított citromhéj ( jobb a friss, de pont nem volt itthon)
1 tk. szárított narancshéj (jobb a friss, de pont nem volt itthon)
1 narancs leve
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejszín
1-2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
citromfű
menta
csipet só
A fűszereket a vízben felfőzzük. (Ha nem használunk teatojást, akkor szűrjük le) Szárított citromhéjat hasznájlunk, vagy lehetőleg biot vegyünk.
A barackot megmossuk, a magot eltávolítjuk és leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a fűszeres léhez és egyet rottyantyunk rajta, beleöntjük a narancs levét.
Az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön besűrítjük.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, ha nem forró levesbe tesszük megőrzi a vitamin tartalmát.
A citromfűvet és mentát alaposan megmossuk és nagyon apróra vágjuk és beleszórjuk a levesbe.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése