1 hagyma
4 db paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
kevés oliva olaj
bazsalikom
kakukkfű
petrezselyem
só
bors
5-10 dkg parmezán sajt
½ csomag durum fusilli tészta
Feltesszük a tésztát főni ( Lásd csomagoláson)és közben elkészítjük a szószt.
A hagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A paradicsomot megmossuk és leturmixoljuk.
A hagymát kicsit megdinszteljük az olajban,egy kevés vizet öntünk rá sózzuk és kicsit megfőzzük. (Amikor a víz elpárolog addigra pont jó). Hozzáadjuk a leturmixolt paradicsomot, kakukkfűvet és bazsalikomot és összefőzzük.Amikor elkészült belenyomjuk a fokhagymát és kicsit borsozzuk (1-2 tekerés)
Közben lereszeljük a sajtot, és a felét az elkészült paradicsomhoz adjuk és összemelegítjük.
A tésztát leszűrjük kicsit meglocsoljuk olivával és belekeverjük a paradicsomba.
Tálalásnál megszórjuk parmezánnal és petrezselyemmel, esetleg kockázhatunk rá paradicsomot.
Melegszendvics alapnak is kitűnő.
Ha nagyobb adagot készítünk, érdemes kipróbálni, hogy az elkészült szószos tésztát egy tűálló tálba vagy tepsibe tesszük, jól megszórjuk reszelt sajttal és a sajtot ráolvasztjuk.
Ez az egyik kedvenc ételem, de a kiegyensúlyozott táplálkozás híve vagyok, emiatt nem eszem/főzöm naponta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése