2011. augusztus 21., vasárnap

Almás zabpehely turmix



1 db nagy alma
2 ek. zabpehely
1 dl szénsavmentes ásványvíz
2,5 dl rizstej/kókusztej/tej
2 ek. méz
½ citrom leve
fahéj/szegfűszeg  ízlés szerint
Az almát megmossuk, feldaraboljuk, lelocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vizet és leturmixoljuk. (nem kell meghámozni)
A zaphelyhet a tejben pár perc alatt megfőzzük, lehűtjük. A leturmixolt almához adjuk, kicsi fahéjat teszünk hozzá és beletesszük a mézet és  újra turmixoljuk.
Poharakba öntjük és fogyasztjuk.
Ez a testvérem kedvence, az enyém a körtés. Holnap almás-körtés, utána meg szilvás leszJ)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése