2011. augusztus 3., szerda

Szilvás-fahéjas joghurt



Hozzávalók:
12 darab szilva
1 nagy natúr joghurt
1 ek. méz vagy cukor (ízlés szerint)
1 kk. fahéj (ízlés szerint)
Elkészítés:
A joghurtot egy gézzel vagy papír törlővel kibélelt szűrőben lecsepegtetjük. 2-3 óra alatt lecsepeg és kb az eredeti mennyiség fele lesz.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, esetleg feldaraboljuk. Meglocsoljuk mézzel és rászórjuk a fahéjat. Néha megkeverjük, hogy jól átjárja.
A lecsepegett joghurtot és a szilvát összeturmixoljuk, ha szükséges adunk hozzá mézet és fahéjat.
Tálkákba vagy pohárba tesszük.
Ennek a prototípusát a szilváslepény készítésnél kimaradt szilvából készítettem, azóta teljesen rákaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése