2011. augusztus 26., péntek

Bazsalikomos paradicsomleves




1 hagyma v. egy újhagyma szárastól
10 db közepes  paradicsom (turmixolva ½ liter)
1-2 gerezd fokhagyma
kevés oliva olaj (1 evőkanál)
½ -1 ek.méz vagy cukor (ízlés szerint)
bazsalikom csipetnyi szárított vagy 2-3 szál
kakukkfű csipetnyi szárított
2-3 szál petrezselyem
bors
4-5 dkg mocarella sajt
A hagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A fokhagymát megytisztítjuk, fokhagymanyomón áttörjük.
A paradicsomot  megmossuk, feldaraboljuk, ha szükséges a szár körüli részt eltávolítjuk és a hagymával és fokhagymával leturmixoljuk.
A petrezelymet megmossuk, leszedjuk a leveleket és apróra vágjuk.
Közben lereszeljük a sajtot, de vághatjuk apró kockákra is.
A leturmixolt paradicsomot fazékba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket (kakukkfű, bazsalikom, só)  és összefőzzük.  5-10 perc. A végén hozzáadjuk a mézet,  olajat 8-10 tekerés színes borsot és összekeverjük.  Ha szükséges még édesítjük vagy sózzuk.
A tányérba beletesszük a lereszelt vagy kockára vágott sajtot és rászedjük a levest.
A tetejét megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése