2011. augusztus 5., péntek

Tejszínes Fahéjas szilvaleves



szilva (turmixolva ½ liter)
2 dl víz
¼ vanília
3-4 db szegfűszeg/szegfűbors (ízlés szerint)
1 tk. fahéj (ízlés szerint)
2 dl tejszín
1 tk. étkezési keményítő
2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
1-2 dkg mandulapehely

A szilvát megmossuk, a magokat eltávolítjuk és leturmixoljuk.
A vizet felforraljuk a szegfűszeggel vaníliával, fahéjjal  és kicsit főzzük.
Hozzáadjuk a szilvát és felforraljuk.
Az étkezési keményítőből és tejszínből „habarást” készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mandulát kicsit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk. (Sajna főzés közben derült ki, hogy nincs itthon mandula, de így is finom, csak kevésbé látványos.)
Elvetemültebbek tehetnek rá tejszínhabot, de nem szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése