2011. november 28., hétfő

Francia tojásleves


Hozzávalók 2 főre
3 tojás
15 dkg sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 ek. mustár
1/4 citrom leve
2 dkg vaj
1 ek. fehér tönkölybúza liszt
1 dl tejszín
½ liter víz
snidling
frissen őrölt bors
A tojást megfőzzük, eltávolítjuk a héját, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és a reszelő kislyukú részén lereszeljük.

A vajat megolvasztjuk és a liszttel rántást készítünk, beletesszük a lereszelt tojást, hagymát, répát, mustárt és a citrom levét, felöntjük a vízzel és felforraljuk. A végén sózzuk, borsozzuk, és beleöntjük a tejszínt.
Már napok óta jelezte a szervezetem, hogy fehérje kell.  Korábban szemet vetettem erre a receptre így elérkezett az ídő az elkészítéséhez. Finom, de az ájulat elmaradt, kicsit többet vártam. Lehet, a leveskocka hiányzott belőle, de ez nem lehetett az igazi probléma, mert máskor se használok.
Eredeti recept:
http://www.nosalty.hu/recept/francia-tojasleves
Tárkony! Egy kicsi tárkony még kellett bele, így tökéletes:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése