3 dl langyos paradicsomlé
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
20 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
2 k.k tengeri só
2 kk. cukor
2 kk. szárított élesztő
2 ek. extraszűz olivaolaj
petrezselyem
kakukkfű csipetnyi
bazsalikom csipetnyi
színes bors 10 tekerés
A paradicsomlét meglangyosítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd beleöntjük a gépbe.
A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
Hosszú idő óta ez a legjobb állagú kenyerem. Valószínűleg az élesztő miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése