2011. november 24., csütörtök

Minestrone leves



50 dkg káposzta
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
15 dkg vajbab
2-3 dkg spagetti
½ liter sűrű paradicsomlé vagy sűrítmény
2 ek. olivaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
méz ízlés szerint
bazsalikom
kakukkfű
chilli
frissen őrölt színes bors
A zöldségeket megtisztíjuk és vékony csíkokra vágjuk. A káposztát feltesszük főni, amikor egyet rottyan leöntjük a levét. (Így nem puffaszt a káposzta)
A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon kicsit meghervasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket káposztát és a negyedekre tört spagettit és  kicsit több vízzel, mint ami ellepi feltesszük főni. Takarékon főzzük kb.10-15 percig. Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát  és a fűszereket és összefőzzük.
Tegnap főztem  paradicsomos káposztalevest vagy káposztás paradicsomlevest és belém villant, amikor még az Erlinben ebédeltem nagyjából hasonló ízű volt a minestrone levesük, aminek az ízét nagyon szerettem, bár zöldség nem nagyon volt benne. Mivel a tegnapi leves nagy sikert aratott, és alapanyagok is voltak, így egyértelmű volt, hogy milyen leves készül ma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése