2011. november 1., kedd

Almatea



Almatea
1 alma
fehéj (opcionális)
gyömbér (opcionális)
szegfűbors (opcionális)
szegfűszeg (opcionális)
méz ízesítésre
citrom ízesítéshez (opcionális)

A fűszereket 1 liter vízben felfőzzük, Az almát megmossuk és nagyon kicsi darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a a fűszeres vízhez,  és kicsit főzzük.  Pihentetjük, hogy minél több ízanyagot kiadjon, kancsóba öntjük és már kínálhatjuk is.)

A minap tanfolyamon voltam és a töröknél ebédeltem a csoporttársaimmal.  Mivel elég sokan voltunk így, úgy döntött, hogy igazi keleti szokásként és a kedvezményen túl, megkínál bennünket egy teával, almateával. Sajna a tea gyanítom instant volt, mert természetes dolgoknak általában nincs ilyen intenzív íze. Ellenben ez adta az ötletet a házi almatea készítéshez. Általában minden almássüti készítésnél megmarad az almahéj, amivel aztán nem kezdünk semmit (én le szoktam fagyasztani az almás kekszembe, de meg lehet szárítani is), de remekül felhasználható almateának vagy más házi gyümölcsteák készítésére. Keletkeznek olyan gyümölcsök, amiknek már megkopott a fénye (kicsit fonnyadoznak) és nem szívesen esszük meg,  vagy ha terem akkor az apróbb példányokból nagyon jó mesterséges aromamentes teát tudunk készíteni. Itt úgy sem számít a vitamintartalom, mert a teát elsősorban nem azért isszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése