2011. október 27., csütörtök

Zabpelyhes almás muffin



25 dkg zabpehely
1 nagyobb alma
2 tojás
2 pupozott  ek. mogyoróvaj
0,3 dl olivaolaj
3,5 dl kefír
5 ek méz
1 ek. mézeskalács fűszer
2 tk.szodabikarbóna
csipetnyi só
2 marék durvára darált mogyoró
36 szem meggy (opcionális)

A zabpelyhet  és a mogyorót ledaráljuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és felkockázzuk.
A mogyoróvajat összekeverjük a darált mogyoróval, mézzel,  tojással,  olajjal és kefírrel és hozzáadjuk az almát.
A száraz anyagokat zabpehely, szódabikarbóba, mézeskalács fűszerkeverék, só szintén összekeverjük és a másik tál tartalmához adjuk, és összekeverjük.
A sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és megtöltünk a masszával. A végén  beleteszünk muffinonként  3-3  meggyet.
Előmelegített sütőben 180 C 15 perc alatt megsütjük.

Az eredeti eredeti recept itt található: http://www.nosalty.hu/recept/zabpelyhes-muffin 
Pár napja sütöttem muffint és még élénken élt bennem az állaga, a megadott mennyiségek láttán, és a zabpehellyel  tartó hosszú  sütési kapcsolatom okán kissé átalakítottam a receptet.  Lehet, hogy az eredeti jobb, de az állaga tekintetében biztosra akartam menni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése