2012. július 9., hétfő

Porcsinos saláta


Szépen fejlődnek, így van lehetőség a megkóstoláson túl kicsit jobban megismerkedni velük:).  Mostanában szoktam a vajas pirítósomra tenni kb.20-30 levélkét. Ma reggeli salátába tettem két kövér példányt, lehet, aki ki szeretné próbálni, szintén valami salátába tegye, ne rögtön a turmixal kezdje:) Semmi rossz nincs egyébként az ízében, inkább csak olyan natúr.  A mai saláta:káposzta, uborka, hagymaszár, paradicsom, porcsin, friss kecskesajt olíva nélkül:)
Jobban szeretem a színesebb salátákat, de amikor elkészült villant be, hogy a sárgarépát kifelejtettem, más színes meg nem volt itthon. Ezért, hogy ne legyen annyira unalmas és normális, lelopkodtam anya napraforgóiról néhány virágszirmot és a pocsinok mellett virító pongyola pitypang virággal dobtam a saláta látványán.


A korábbi porcsinos bejegyzésben vannak receptek és a gyógyhatásáról is bővebben olvashattok:)
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2012/06/porcsin-reform-taplalkozas.html

8 megjegyzés:

  1. Nagyon "menő", vidám és finom:)
    Szép szombatot!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a salátád ;)
    Ma én is napraforgó virággal díszítettem, de majd csak holnap publikálom ♥

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm:)Várom, mit alkottál:)

    VálaszTörlés
  4. Guszta. Én az idén meg vagyok huzatva az erősért, és a porcsinsaláta egy kis erős paprikával, meg a paradicsommal, hmm.. isteni finom. Persze savanyítás nélkül, én csak sózom, ha szükséges.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom, nekem legjobban kovászolva ízlik:)

    VálaszTörlés