2012. július 26., csütörtök

Teszteltem a cukkinivirágot

Gondolom már mindenki unja a cukkinit, hetek óta mindenütt cukkini. Az első idei cukkinim 2,60 dkg , amit hagytam volna még játékból  nőni, de a családi béke fenntartása okán levettem:)  Imádom a cukkinit, de mióta kiesett a kínálatomból a rántot cukkinit, töltött cukkini és a cukkini fasírt, azóta nagyjából csak  leves, szendvicskrém, cukkinis tészta, és sült vagy lecsószerű verziót készítek. Most sem volt másképp:). A leves és a lecsószerű a leggyakoribb, mert villámgyors és attól függően, hogy mivel kombinálom, szinte mindig más. Az, hogy mi kerül bele és mennyi, nagyrészt attól függ, hogy mennyi cukkini van vagy egyéb felhasználandó zöldség van, vagy mit kívánunk. Szoktam tenni bele zöldbabot, répát, borsót, borgonyáti A reggeli verziója a cukkini tojással. Ma azt készítettem kicsit megszórva virágokkal. Nagyon finom a cukkinivirág, az elmúlt napokban többféle módon is teszteltem, de bármennyire is legjobb a virágokat nyersen enni, akkor a legfinomabb, ha kevés hő éri. Nagyjából úgy próbáltam meg áthidalni ezt a próblémát, hogy az elkészült meleg ételt rászedtem a virágra.

Cukkini lecsó alaprecept:

1  nagyobb hagyma
3-4 paprika
1-2 paradicsom
1 bébi cukkini

bors
olívaolaj

további zöldségekkel
burgonya/zöldbab/sárgarépa/patiszon

egyéb fűszerekkel (is)
bazsalikom/kakukkfű/menta

tejfölös habarással sajtosan (parmezánnal)
tejfölös-juhtúrós
parmezán/kecskesajt











A mai virágos rántottám: cukkinivirág, körömvirág, rózsa, hagyma, paprika, cukkini, tojás, olívaolaj, parmezán sajt. Hogy teljes legyen az órület levendulás sóval szórtam meg. Finom volt:) (A rózsát és cukkinivirágot feldaraboltam a körömvirág szirmokat lecsipegettem és belekevertem a tojásba, majd ráöntöttem, a sült zöldségekre. A végén kevés parmezánt reszeltem rá.

Cukkini ezekben is:)
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2011/10/kolesfasirt-egyben-sult.html
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2011/06/koleslepeny.html
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2012/03/mar-ne-hozzal-mast-esetleg-abbol.html

itt  további cukkinivirág felhasználási ötlet

4 megjegyzés:

  1. Én is cukkiniimádó vagyok, és olyan sok finomságot készítettél, hogy most végigtudnám kóstolni az összeset. Igaz a cukkini virágon kívül a többit még nem kóstoltam, de biztosan finom lehet. Holnap vega töltött cukkinit készítek ebédre.:)

    VálaszTörlés
  2. Múlt hét csütörtök óta minden nap cukkinit ettem, kicsit lóhadt az imádatom, pedig itt vab egy, amit fel kell dolgozni, de lehet, lefagyasztom:) Várom a cukkinidet, igaz enni most nem kívánom, de szívesen nézegetem a klassz ételeidet:)

    VálaszTörlés
  3. Finomak voltak:), de jóból is megárt a sok:)

    VálaszTörlés