2012. május 3., csütörtök

Egészséghónap - Készítsd el, vagy tedd (még)egészségesebbé! "Játék"



Májusban lesz a blogom 1.éves születésnapja:). Nem vagyok ismert blogger, ettől függetlenül egy játékot kezdeményezek. Nagyon jó lenne, ha minél többen csatlakoznátok, így nagyon sok ember figyelme pár hétre az egészséges táplálkozásra irányítanyulhatna. Szeretném meghívni azokat a blogokat a játékba, akiknek olvasója vagyok és szeretném, ha ők ismeghívnák az  általuk olvasott blogokat a játékba. Ha bárki belebotlik a játék felhívásba és kedvet érez, köszönöm, ha csatlakozik.

A játékom célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük az egészséges táplálkozást, és egy ideig a blogokon  a figyelem középpontjába kerüljön. Ettől azt remélem, hogy sokan kedvet kapnak egy-egy egészséges/ebb étel vagy alapanyag kipróbálására, vagy bizonyos anyagok elhagyására és beépül a mindennapjaikba.

A feladat során egy  levest/előételt, főételt (egytál)  vagy főételt körettel, desszertet és kenyérféleséget kell készíteni. (tavasz lévén, ha lehet ne csak csupa tavaszi menüt készítsetek)
  • válassz  valamelyik/vagy több  általad látogatott blogról egy vagy egy-egy  egészséges ételt esetleg menüsort, és készítsd el.
  • lehetőleg olyan ételt készíts, ami még nem szerepel a blogodon, esetleg  próbálj ki valami hajmeresztőt:)
  • ha kipróbálnál valamit, de nem felel meg az alábbi kitételnek,  tedd egészségesebbé:)!
Az elkészített menü ne tartalmazzon:
Finomított lisztet és abból készült alapanyagot (pl.tészta, keksz stb)
finomított cukrot
margarint
mesterséges aromát
mesterséges színezéket

A játék menete:
A menüsor elkészítésére 1 hónap áll a rendelkezésre. Minden héten tedd ki az aktuálisan elkészített „versenyművet” a blogodra és ha van a blogodnak FB oldala oda is.  Küldd el nekem a linket, hogy én is kitehessem az alkotásodat. 

A játék nyereménye:az alkotás örömén túl, hogy, kipróbáltál és megpróbáltál bevezetni egy egészséges, általad eddig nem ismert menüsort. 


Ha nincs időd, de mégis részt vennél a játékban, tedd ki azokat az ételeket, amiket már korábban készítettél és megfelelnek a fenti kitételnek, azzal is támogatod az Egészséghónap-ot.

Ha nem akarod az idődet keresgélésre fordítani, sebaj, légy öntörvényű! Készíts bármit, csak azt a néhány kitételt, ami az alapanyagokra vonatkozik, kérlek,  vedd figyelembe:)


A játék 2012. május 10-31-ig tart. 
Határidők:
1.       Leves/előétel                                     május 10.           
2.       Főétel (egytál)/ Főétel körettel         május 17.
3.       desszert                                              május 24.
4.       kenyér                                                május 31.

Itt jelezheted a részvételi szándékod: ezmegaz.krinsz@freemail.hu

(Amikor beléptem feltölteni a felhívást láttam meg, hogy Sabina is indított hasonló játékot, úgy látom kezd előtérbe kerülni az egészséges táplálkozás:)

Az ő felhívása itt található.


10 megjegyzés:

  1. Itt is irok! Köszi a meghivást,örömmel veszek részt a játékban:)Hirdetem a blogomon is!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, és köszönöm,hogy részt veszel a játékban, és segítesz népszerűsíteni az egészséges táplálkozást:)

    VálaszTörlés
  3. Szia, Ez nagyon szuper játék, mindenképpen jövök,ha nem is mindig sikerül, de szívügyem az egészséges táplálkozás:) Épp most lett kész egy tönkölykenyerem, meg desszert is, ha előbb posztolom, az nem baj, ugye? Majd kiteszem a játékot a blogban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy beszállsz a játékba:)A szabályokat rugalmasan kezelem, posztold nyugodtan, lényeg az egészségesség:)

      Törlés
  4. Köszönöm szépen a meghívást, és igyekszem eleget tenni a feladatnak!

    VálaszTörlés
  5. Nagy örömmel veszek részt, és nagyon örülök a játéknak is, hiszen én is keresem, vadászom a szénhidrátmentes ételeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, és köszönöm, hogy részt veszel a játékban:)

      Törlés
  6. Köszönöm a meghívást, és megpróbálok tőlem telhetően eleget tenni a kérésednek. Lehet hogy a régebbi receptjeim között keresgélek majd, de gondolom ez nem baj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy elfogadtad a meghívást:)!Nem baj, a lényeg, hogy az egészséges táplálkozás, ha egy rövid időre is, de figyelmet kapjon.

      Törlés