Itt az ideje az emlékek átírásának. Pár éve kb fél évig minden reggel az egészségesség jegyében egy uborka-répa-saláta turmixot ittam, majd egy narancs-graprfruit lét. Aztán valami könnyű zöld ebéd. Egy idő múlva egyre nehezebben tudtam leküzdeni , bár mindegyik alapanyagot szeretem. Végül arra jutottam, ha valami ellen tiltakozik, vagy tiltakozni kezd a szervezet kizárt, hogy arra szüksége legyen. Azóta nem ismételtem meg a kúrát, mert, ha rágondolok a turmixra, érzem a zsigeri ellenállást.
Egészséghónap, akkor legyen zöld turmix is. Még mindig rengeteg spenót és alma van, így ezekből az alapanyagokból készítettem. Aki szokott gyümölcscentrifugálni, gondolom, hozzám hasonlóan pár almáért meggondolja (költség-haszonelv:)), hogy használja-e. De úgy döntöttem, hogy akkor ma egy kicsit nagyobb adagot készítek és ez lesz a vacsorám.
kb.8 közepes alma
8 db spenót levél
Az almát centrifugáztam, a keletkezett lé 1/3 részében leturmixoltam a spenótot.
Hogy teljes legyen az egészségnap 2 nagy répát és 2 közepes céklát is lecentrifugáltam és a maradék almalével higítottam külön-külön és megittam.
céklás |
Az alma-spenót verzió egyik adagját kevés vízzel higítottam, de nekem töményen jobban ízlik. Nem fogyasztok alkoholt, nekem inkább buli ital, mint reggeli.
répás |
Holnap még kipróbálom turmixolt verziót, de biztos vagyok benne, hogy ez a macerás, bizonyos értelemben környezetterhelő, legalább 13 darab mosatlant generáló verzió ízlik majd jobban:)
Nagyon finom:)
Kipróbáltam, sajna sokkal finomabb az almalében turmixolt spenót:)
A spenót és sóska váltogatását nem javaslom, se a egyik vagy másik hasszútávú fogyasztását, mert mindkettőnek magas az oxálsav tartalma
itt még receptek:
Nemrég hagytam abba a zöld turmix ivást, kb. 2 hónapig minden nap ittam, ízlik is nagyon, de a végén már folyamatos hasmenésem volt. Gondoltam jobb egy kis szünetet beiktatni. Nagyon szeretem a színét is, mi csak zöld trutyinak hívjuk:)
VálaszTörlésA túlzott rost fogyasztásnak ez az egyik mellékhatása, általában ez nálam is probléma szokott lenni. Emiatt jó, ha alma az alapja, mert normalizálja a bélműködést. Nekem a gyümölcscentrifugált verzó nagyon ízlik, de az iszonyatos mennyiségű mosatlan miatt nem fogom naponta készíteni:)De hétvégén tanfolyamon leszek és oda viszek magammal egy üveggel:)
Törlés