2012. május 14., hétfő

Bodzás palacsinta


Minap  Erdőkóstoló felhívta a figyelmünket, ha bodza és akác eltevésében gondolkodunk, igyekezni kell, mert lassan véget ér a virágzás. Gyorsan megnéztem mi a helyzet, de nálunk csak mutatóban vannak virágok, Ha már megnéztem, akkor egy palacsintára való mennyiséget szedtem is.

A tészta itt.
A virágról a szirmokat lecsippentjük és annyi virágnyi szirmot keverünk a tésztába, ahány palacsintát sütünk. Pici forró vajban megsütjük.

Az öntettel kicsit rá akartam erősíteni a bodzaízre és a hatóanyagra, de nélküle is finom.
2 virág
A hozzávalókat leturmixoljuk, kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük, ha szükséges pici mézet teszünk hozzá.

Remélem, tudok szedni akácot, mert azzal is finom a palacsinta:)

8 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet!!! Nagyon finom lehetett!!!

    VálaszTörlés
  2. Szeretjük a bodzát nagyon! Jó ötlet,ki fogom próbálni igy is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan próbáld ki, ez nem egy megosztó étel:)

      Törlés
  3. Szeretettel köszöntelek, azon alkalomból, hogy ezentúl gyakran vendégeskedem majd Nálad. Ugyanis innen fogok valami elképesztően finomat főzni! Nagy örömömre szolgál, hogy egy egészséges blogot kaptam!!! A férjem is díjazza majd, mert most fogott egy méregtelenítő kúrába. Akkor rajta, kóstolgassunk egymásnál! :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves gionetta, nagyon örülök, hogy a "véletlen" ide küldött. Remélem, sikerül valamit találnod, amiből "elképesztően finomat" tudsz főzni! Jó kóstolgatást!

    VálaszTörlés
  5. Még sosem ettem bodzás palacsintát, de nagyon tetszik az ötlet:)

    VálaszTörlés