2012. január 24., kedd

Csokis gesztenyegolyók, avagy bársony és buzogány


Bársony és buzogány, avagy nagyon finom, és nagyon finom a köbön.

Valami édességre vágytam, és eszembe jutott, hogy a fagyasztó még rejt magában  egy gesztenyemasszát. Gondoltam a mákos-diós és egyéb csokigyolyó portfolóimat kicsit kibővítem egy gesztenyés változattal. Azt kell mondanom, hogy a korábbi golyók is finomak voltak, de ez mindent visz. A tesztelőim szerint a bársony( kakaóba forgatott meggyes) nagyon finom, a buzogány (vastagon csokiba forgatott) nagyon finom a köböm. Nekem a meggyes verzió volt a nyerő,  a tesómnak a buzogány,  általában nem egyezik az ízlésünk. Pontosan hány golyó lesz ebből a mennyiségből nem tudom megmondani, mert túl sokat kostólgattam, de 20 db-re saccolom :)

hozzávalók:
1 dl tejszín
2 dkg vaj
7 dkg 74 %-os étcsokoládé
1 csomag gesztenye massza
5 dkg mézeskalács
1 ek. meggylekvár (opcionális)

bevonóhoz
0,5 dl tejszín
6 dkg étcsokoládé
A tejszínt felmelegítjük a vajjal, beletesszük a csokit és felolvasztjuk. A masszát kiolvasztjuk és összekeverjük a csokival és a lemorzsolt mézeskaláccsal.
A masszát elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a meggylekvárt. Rövid időre hideg helyre tesszük.
Felolvasztjuk a csokit a tejszínben. A masszából golyókat formálunk és a csokiba forgatjuk.
 A meggyes masszából is golyókat formálunk vagy csokiba vagy kakaóporba forgatjuk.

2 megjegyzés: