A tavalyi év nagy slágere a sárgarépa, és a sütőtök krémleves volt. Mindig levesznek a lábamról a gyönyörű színükkel, egy kicsi nyarat csempésznek a lehangoló téli napokba. Most, hogy hirtelen romlásnak indultak a tökök, az egyik levesként végezte. Kicsit aggasztott, hogy rá fogunk unni, de én alig várom, hogy holnap legyen, és megegyük a maradékot, olyan isteni lett:)
hozzávalók:
60 dkg kanadai tök hozzávalók:
1 hagyma
1 hagymányi póréhagyma
5 dkg vaj
2 tk. étkezési keményítő
2 dl tejszín
¼ tk. gyömbér (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
elkészítés:
A sütőtököt megmossuk a magját kiszedjük és feldaraboljuk.
A hagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Egy fazékban felolvasztjuk a vajat és a hagymát megdinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, gyömbérezzük:)
Annyi vízzel, ami ellepi, felöntjük és puhára főzzük.( 8 dl )
Az étkezési keményítőt kevés vízzel feloldjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele a levest.
A végén turmixoljuk.
Pirított tökmaggal vagy mandulával tálaljuk, de adhatunk mellé pirítóst is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése