Egy kicsit még a zöld és a spenót körül forognak a dolgok, de a medvehagyma már kikerült:). A bevásárlásnál nem vettem jégsalátát gondoltam spenóttal helyettesítem, mert igen sok van a kertben. Nagyon vad zöld színű salátát sikerült készíteni belőle. Kicsit tompítanom kellett rajta más alapanyag hiányában káposztával:)
Hozzávalók:
2 db retek
10 spenót levél
1/2 kaliforniai paprika
1/2 paprika
10 cm kigyóuborka
káposzta (opcionális)
olívaolaj
kecskesajt
A zöldségeket megmossuk, vékonyra vágjuk, meglocsoljuk olívával és összekeverjük.Reszelt kecskesajttal megszórjuk.
Nagyon szuper:) Ma én is hasonlót vacsoráztam, csak nem kecskesajttal. Mostmár együtt zöldülünk:)
VálaszTörlésÉn télen is sok salátát eszem, gyakorlatilag minden nap. De tavasszal új igény támad a friss zöldek iránt. Zöldülünk:)
VálaszTörlésDe szerencsés vagy, hogy saját magad szeded a magad spenótját! Sajnos nálunk nem valami jó a talaj, így fű van és gyümölcsfák. Kár, hogy nincs spenótfa...:o) Finom lehetett a sali!
VálaszTörlésMi mindig ültetünk spenótot, főleg, hogy az utóbbi években én nagyon rákattantam. Elég kicsi a területigénye, ha olyan rossz minőségű a talaj, lehet ki lehetne cserélni kb 1-2 m2-en, ami szerintem alacsony költségvetésű projekt és tavasszal és ősszel ehetnétek a friss, saját spenótot és sóskát:)
VálaszTörlés