A múlt hét a medvehagymás ételek jegyében telt, de még mindig volt, így ki akartam próbálni még egy-két ételben. Mivel kevés időm volt azon gondolkodtam mit főzzek ami gyorsan elkészül és a lehető legkevesebb előkészítéssel jár és folyékony. Így medvehagymás burgonyakrémleves lett.
3 nagy burgonya kb 70 dkg
1 kis darab póréhagyma
olivaolaj
2-3 ek. joghurt vagy tejföl
só
bors
medvehagyma pesto (Köszönet Javas Zsuzsának az ötletért)
petrezselyem
A poréhagymát megmossuk és felkarikázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A póréhagymát kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kicsit több vízzel, mint ami ellepi, sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot és amikor elkészült botmixerrel pürésítjük vagy turmixoljuk. A végén belekeverjük a medvehagymát. Tálalásnál megszórhatjuk petrezselyemmel. Esetleg kínálhatunk mellé pirítóst, ez most elmaradt, mert megáll benne a kanál sűrűségűre készült:) Nem akartam agyon fűszerezni, így csak borsot tekertem bele a végén.
tetszik a recept, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÖrülök:) Próbáld, finom:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, igazán tavaszi, vitamindús étel:)A színe is olyan szép. Bodog ünnepet:)
VálaszTörlésFincsi volt:)) Itt nem látszik, de valóban szép színt ad neki a medvehagyma és a medvehagymás olaj. Köszönöm, boldog ünnepeket kívánok Neked is:)
VálaszTörlés