2012. április 10., kedd

Zöld vaj - medvehagymás (?) vajkrém

Én szinte mindig fokhagymás-vajas pirítóst reggelizem, legalábbis ősztől-nyár elejéig:) A vaj mindig problámás, mert a hűtőből kivéve nem kenhető, ha  kinn tartom,  aggaszt, hogy  baktériumok elszaporodnak el rajta:).  (A hűtés nem pusztítja el a baktériumokat csak a szaporodásukat lassítja le. )  Az olívának és a vajnak eltérő a dermedési pontja, így ha a kettőt egyesítjük, a hűtőből kivéve azonnal kenhető lesz. Ez az olívás vaj. Ha kicsit turbózunk rajta egy kis tavaszi finomságokkal, medvehagyma, petrezselyem, újhagyma, kész a zöld vaj.

¼ csokor medvehagyma
3-4 szál petrezselyem
olívaolaj
1 újhagyma
10 dkg vaj

A hozzávalókat megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet. A medvehagymát kicsit összeaprítjuk, majd kevés olajjal leturmixoljuk. Az újhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
A vajat meleg helyre tesszük és amikor jó puha belekeverjük a zöldeket” és alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Hüvös helyen hagyjuk megdermedni.

2 megjegyzés:

  1. Ez a vaj-oliva keverék isteni, tényleg kenhető :-) Nekem is csücsül egy fotó egy isteni vajkrémről, Te vagy az égi jel, hogy ideje posztolni :-)

    VálaszTörlés
  2. Szuper:) Várom, hogy megjelenjen:)

    VálaszTörlés