Én szinte mindig fokhagymás-vajas pirítóst reggelizem, legalábbis ősztől-nyár elejéig:) A vaj mindig problámás, mert a hűtőből kivéve nem kenhető, ha kinn tartom, aggaszt, hogy baktériumok elszaporodnak el rajta:). (A hűtés nem pusztítja el a baktériumokat csak a szaporodásukat lassítja le. ) Az olívának és a vajnak eltérő a dermedési pontja, így ha a kettőt egyesítjük, a hűtőből kivéve azonnal kenhető lesz. Ez az olívás vaj. Ha kicsit turbózunk rajta egy kis tavaszi finomságokkal, medvehagyma, petrezselyem, újhagyma, kész a zöld vaj.
¼ csokor medvehagyma
3-4 szál petrezselyem
olívaolaj
olívaolaj
1 újhagyma
10 dkg vaj
só
A hozzávalókat megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet. A medvehagymát kicsit összeaprítjuk, majd kevés olajjal leturmixoljuk. Az újhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
A vajat meleg helyre tesszük és amikor jó puha belekeverjük a zöldeket” és alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Hüvös helyen hagyjuk megdermedni.
Ez a vaj-oliva keverék isteni, tényleg kenhető :-) Nekem is csücsül egy fotó egy isteni vajkrémről, Te vagy az égi jel, hogy ideje posztolni :-)
VálaszTörlésSzuper:) Várom, hogy megjelenjen:)
VálaszTörlés