Medvehagymás-spenótos töltött tojást készítettem húsvétra és közben jött az ötlet, hogy tojáskrém is készülhetne belőle. Annyi a különbség, hogy itt a tojás fehérje is belekerült a krémbe, így egy kicsit módosult az ízvilága.
5 dkg spenót
¼ csokor medvehagyma
1 újhagyma szár
olívaolaj (amivel le lehet turmixolni)
6 tojás
só
bors
A medvehagymát, spenótot, újhagymát megmossuk, lecsepegtetjük róla a nedvességet, kicsit összedaraboljuk, és kevés olíva olajjal leturmixoljuk
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és egy villával alaposan összetörjük, persze, ez ízlés dolga. A hagymát vékony karikákra vágjuk és a tojásokhoz adjuk.
A két masszát összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Pirítóssal és zöldségekkel tálaljuk, vagy magában.
Imádom a spenótot:) Nagyon tetszik ez a krém, a színe is, meg az íze is szuper lehet:)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem a spenótot:) Nekünk nagyon ízlik, teljesen rákattantunk:) Nagyon karakteres színe van.
VálaszTörlésNagyon szeretem a medvehagymát is, a spenótot is és a tojáskrémet is! :-D Így együtt csak még jobb lehet!
VálaszTörlésAz a meglepő, hogy így van:)
Törlés