2013. szeptember 12., csütörtök

Napi határ

Tájékozódás jelleggel kibringáztam egy másik helyemre. Roskadoznak a csipkék, kökények, még rengeteg bodzabogyót is van és találtam az erdőben két vadkörtefát, . Elképesztő, hogy a fák alatt is képesek voltak megérlelni a gyümölcseiket. Már potyognak róluk a körtécskék. Nagyon aprók, némelyik alig nagyobb, mint egy kökény. Visszafele találtam még egy fát, de az még nagyon fiatal, nem volt rajta termés.(Holnap visszamegyek, ha nem esik az eső, mert most olvasom a wikiben , hogy a levelei arbutint tartalmaznak, így hasonló fertőtlenítő hatásúak, mint a medveszőlő vagy az áfonyalevél) A kökénnyel nem volt szerencsém, nem elég, hogy nem szeretem az ilyen apró szemű gyűjtögetést, de ráadásul, amit leszedtem kiborult a fűbe, ahonnan csak igen nagy munkával tudtam volna visszaszerezni, így ezt ma buktam:). Pedig lekvárt vizionáltam belőle és a lányoknak kökény likőrt:)










4 megjegyzés:

  1. Csodás napod lehetett, ennyi szépség :)
    pont ma gondoltam a kökényre :) tavaly beáztattam vodkába (lehet rumba, majd meg kell nézni), azóta is benne, látszik, hogy nem fogyasztunk alkoholt :)

    VálaszTörlés
  2. Azt reméltem ettől a kiruccanástól, de nem így lett:(, bár a körték kicsit dobtak a hangulatomon.Most próbálom lelkileg feldolgozni, hogy jön az ősz:(Már évek óta tervezem a csipke és kökény likőrt, de mindig elmaradt, lehet, pont amiatt, mert én egyáltalán nem iszom, a többiek meg csak sátoros ünnepeken:).

    VálaszTörlés
  3. Az első fotót egyszer lehet, hogy elkérem egy készülő könyvhöz, nagyon tetszik! Tedd fel a FB-ra, hogy megoszthassam, ha lehet!

    VálaszTörlés