2013. április 24., szerda

Hársfa ügy, hársfa rügy:)


Rügyfakadás előtt a különböző gyümölcsfákról (meggy, cseresznye, sárgabarack) megkóstoltam a rügyeket,  de  szörnyen keserű ízük volt, gyakorlatilag ehetetlenek. Le is zártam a rügyek ügyét. Aztán tegnap jött ez  a bejegyzés. Mára el is feledkeztem róla, de mielőtt indultam a határba Erdőkóstoló posztolta a hárslevél-salátáját és gondoltam teszek a réten arrafelé egy  kitérőt, ha már olyan jóképű ez a saláta. Persze szokás szerint elfeledkeztem  arról a 260 km Dél felé távolságról és elég csalódott voltam, amikor megláttam a hársfát. Levél egy szál se:) Na persze ez nem teljesen igaz így, pár levélke volt már a fán, de inkább csak rügyek különböző stádiumban. Túl sokat nem vártam a fentiek miatt a rügy ízétől, de teljesen meglepett, hogy nemhogy keserű vagy natúr ízű, hanem nagyon kellemes dió íze van. Jól becsemegéztem belőle a réten és ha már ennyit gyalogoltam hoztam egy fél zacskóval. Nem akartam sokat vacakolni a saláta elkészítésével így csak 1-2 jégsaláta és paprika darabbal kóstoltam meg, de így is finom. Aki teheti próbálja ki:)
A természetgyógyászatban elterjedt a  növényi rügyek fogyasztásának ajánlása a magas tápérték miatt.
Még nem zöldül.
Ez a néhány levélke volt,
Itt jól látszik, hogy leginkább csak rügyek vannak még, kicsit várnom kell a salátára:)

 A rügyekről itt
(Nem venném a bátorságot, hogy vitakozzak Béky tanár úrral, de véleményem szerint a hársfa rügynek nincs különösebb hatása torok problémákra)

3 megjegyzés:

  1. Szeretem a rügyeket, már kezd rügyezni a hárs az udvarban :)
    A keserűeket is szeretem, bár a nektarin nem volt az :)
    Istenien néz ki a felső képed!
    Holnap nézz át hozzám, vár Rád valami! (meg én is várok Rád itthon, valamikor jöhetnél...)

    VálaszTörlés
  2. Akkor ne hagyd ki:) Kár, hogy a cseresznye, meggy, kajszi után feladtam, mert a következő fa a kaputól a nektarin:).Köszönöm, köszönöm, és köszönöm a meghívást is:)

    VálaszTörlés
  3. Ha még kicsi a hajtás, szedj ágat, ahol nem okozol kárt, tedd vázába, másnap szedheted a hajtást.

    VálaszTörlés