2012. május 30., szerda

Rózsás palacsinta rózsalekváros-tejfölös-túróval

Tavaly kezdődött minden az akáccal:) Sok virágot szedtem és annyira csodálatos volt az illata, hogy kedvet kaptam rá, hogy megegyem és érezzem az ételben is az ízét és illatát. Arra gondoltam, ha van bodzás palacsinta, akkor lehet akácos is. Így született az akácvirágos palacsinta gondolata. Később láttam, hogy ez másnak is eszébe jutott:) Teleszórtam a tányért szírmokkal. Akácvirágos palacsinta akácillatban:) Később tömegesen nyíltak a rózsák és innen nem volt megállás:) Rózsaszörp, rózsalekvár. Ez lehet kicsit beteges:), de van valami meseszerű és romantikus a virágillatú  ételekben, italokban.

Palacsintatésztát készítünk, (én fele fehér tönköly fele teljes kiőrlésű), a szirmokat leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük és a tésztába keverjük (szerintem, ha nem szeleteljük fel a szirmokat nem tudjuk eloszlatni a tésztában, de meg lehet próbálni). A lekvárt, túrót és tejfölt leturmixoljuk (én ugyanannyit tettem bele mindenből 3-3 kanállal) és leturmixoljuk. (Gyakorlatilag egy kicsit hígabb, szószsűrűségű öntetet készítünk. A palacsintákat kevés vajban megsütjük, az öntettel/töltelékkel meglocsoljuk, feltekerjük és meglocsoljuk Én még szeleteltem szirmokat az öntetbe is.

Találós kérdés: milyen virággal készítek ma palacsintát?

 
Sütés után:)


Szószosan:)
Az alapanyag:)

4 megjegyzés:

  1. Rózsát még nem ettem, csak szimatoltam. Megkóstolnám! :o)

    VálaszTörlés
  2. Jujj, ez nagyon különleges és finom lehet. Nagy rózsa rajongó vagyok, úgyhogy én vevő lennék rá :)

    VálaszTörlés