2012. május 22., kedd

Akácvirágos palacsinta



Végre akác::) Végre akácvirágos palacsinta:) Nagyon vártam már, mert tavaly óta nagy szerelemben vagyok vele  Úgy készítettem mint a palacsintáimat általában fele-fele teljes kiőrlésű és sima tönkölylisztből. Két marék akácvirágot tettem a tésztába.  Az elkészült palacsintákat pici akácszörp és tejföl keverékével meglocsoltam kívül-belül.
Nem mértem ki a hozzávalókat csak úgy érzésre, így nem vittük túlzásba a szénhidrát fogyasztást, mert  összesen 6 db palacsinta lett, mindenkinek 1 jutott, a kutyák egyet feleztek:)

8 megjegyzés:

  1. Akácvirággal még nem sütöttem palacsintát, viszont bodzavirággal nagyon szeretem. Van a szomszédba akácfa, megpróbálok lehalászni róla néhány virágot és én is sütök palacsintát. Viszont emlékszem, gyerekkoromba leszedtük a fáról az akácvirágot, és már ettük is. Nagyon finom volt, igaz lehet most már nem enném meg.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát erről már lemaradtam! Még én sem sütöttem akáccal, pedig nagyon szeretem, jobban mint bodzavirágot. Na majd jövőre!

      Törlés
    2. Itt is ez volt a szezon első és egyben utolsó palacsintája, mert már csak elnyílt virágok vannak.

      Törlés
    3. Tavaly sütöttem először. A bodzásat is szeretem, imádom azokat a gyönyörű pici virágokat, van benne valami romantikus:) Nekem ízlik az akácvirág, amikor szedem egy-két fürtöt mindig megeszem.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet, még sosem ettem ilyet:) Bozdásat már igen, az itt is lesz talán, akác az nincs.Emlékszem mi is ettük a fáról a virágot, mikor gyerek voltam, de jó is volt:E

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom, de nekem inkább olyan romantikus dolog:)Akácvirágos palacsintát enni akácillatban:)

      Törlés
  3. Remek. Jó ez az akácélmény.
    Én is szoktam, de csak bemártom az akácteával készült palacsintatésztába a fürtöt és úgy sütöm meg. Vagy igencsak megpakolom virággal, és kicsi, vastag palacsintácskákat sütök.

    VálaszTörlés
  4. Ez az akácteás dolog tetszik, megoldja a téli akácvirágos palacsinta kérdést. Bár tavaly tettem el bodzavirágot palacsintához, de még mindig a fagyasztóban árválkodik.

    VálaszTörlés