Végre akác::) Végre akácvirágos palacsinta:) Nagyon vártam már, mert tavaly óta nagy szerelemben vagyok vele Úgy készítettem mint a palacsintáimat általában fele-fele teljes kiőrlésű és sima tönkölylisztből. Két marék akácvirágot tettem a tésztába. Az elkészült palacsintákat pici akácszörp és tejföl keverékével meglocsoltam kívül-belül.
Nem mértem ki a hozzávalókat csak úgy érzésre, így nem vittük túlzásba a szénhidrát fogyasztást, mert összesen 6 db palacsinta lett, mindenkinek 1 jutott, a kutyák egyet feleztek:)
Akácvirággal még nem sütöttem palacsintát, viszont bodzavirággal nagyon szeretem. Van a szomszédba akácfa, megpróbálok lehalászni róla néhány virágot és én is sütök palacsintát. Viszont emlékszem, gyerekkoromba leszedtük a fáról az akácvirágot, és már ettük is. Nagyon finom volt, igaz lehet most már nem enném meg.:)
VálaszTörlésHát erről már lemaradtam! Még én sem sütöttem akáccal, pedig nagyon szeretem, jobban mint bodzavirágot. Na majd jövőre!
TörlésItt is ez volt a szezon első és egyben utolsó palacsintája, mert már csak elnyílt virágok vannak.
TörlésTavaly sütöttem először. A bodzásat is szeretem, imádom azokat a gyönyörű pici virágokat, van benne valami romantikus:) Nekem ízlik az akácvirág, amikor szedem egy-két fürtöt mindig megeszem.
TörlésNagyon finom lehet, még sosem ettem ilyet:) Bozdásat már igen, az itt is lesz talán, akác az nincs.Emlékszem mi is ettük a fáról a virágot, mikor gyerek voltam, de jó is volt:E
VálaszTörlésFinom, de nekem inkább olyan romantikus dolog:)Akácvirágos palacsintát enni akácillatban:)
TörlésRemek. Jó ez az akácélmény.
VálaszTörlésÉn is szoktam, de csak bemártom az akácteával készült palacsintatésztába a fürtöt és úgy sütöm meg. Vagy igencsak megpakolom virággal, és kicsi, vastag palacsintácskákat sütök.
Ez az akácteás dolog tetszik, megoldja a téli akácvirágos palacsinta kérdést. Bár tavaly tettem el bodzavirágot palacsintához, de még mindig a fagyasztóban árválkodik.
VálaszTörlés