2012. május 14., hétfő

Almás-répás-zabpelyhes joghurt


Korábban találtam ezt a receptet és elkészítettem.  . Az íze remek volt, de az elkészült „süti” állaga az én ízlésemnek kicsit nedves volt. Ez csak engem zavart, mert egy pillanat alatt elfogyott.  Az alaprecepthez képest kicsit turbóztam rajta csokival, mazsolával, dió hiányában mogyoróval, mert nem fogyókúrás vacsorának készítettem:)
A lényeg, hogy korábban nem szerettem a zabpelyhet nyersen, de amikor ezt a masszát megízleltem teljesen oda voltam tőle. Elhatároztam, hogy reggelire vagy vacsora ilyet mindenképpen fogok gyártani. Most, hogy egészséghónap van jobban figyelek a táplálkozásra, ez azt jelenti, hogy a szokásosnál is több nyers ételt fogyasztok és az eddiginél is kevesebb szénhidrátot.

1 répa
2 alma
1 ek zabpehely
4 ek joghurt
1 tk.gyömbér
1 tk.fahéj
1 tk.szegfűszeg


A répát almát megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük. Beletesszük a zabpelyhet a joghurtot és a fűszereket. Összekeverjük és fogyasztjuk. Nem tettem bele semmilyen édesítést, pont elég volt az alma.
Ha valaki kedvet kapna az elkészítésre,ne tegyen bele ilyen mennyiségű gyömbért, mert epeműködést serkentő,  Epekő vagy gyanú esetén való alkalmazása ellenjavalt. (TILOS) 


Kicsit felturbózva készítettem:)
2,5 dl zabpehely
3,5 natúr joghurt
2 répa  (16 dkg )
2 alma ( 17 dkg )
2 ek. méz (10 dkg)
5 dkg mazsola
3 dkg durvára vágott csokoládé
2 ek kókuszreszelék
½ kk. fahéj
½ kk. szegfűszeg
½ kk. gyömbér
½ narancs reszelt héja
½ kk. vanília kivonat

2 megjegyzés:

  1. Egészséghónapra küldöm, ha megfelel úgy is, hogy nem most készültek, de egészségesek:

    http://erdokostolo.blogspot.com/2012/04/vad-es-zold-es-ital-erdei-ital-kostolo.html

    http://erdokostolo.blogspot.com/2012/04/csalanos-olivas-tonkolypizza.html

    http://erdokostolo.blogspot.com/2012/05/rantott-gevagomba-medvehagymas-tormas.html

    http://erdokostolo.blogspot.com/2012/04/csalanos-medvehagymas-rakott-karfiol.html

    VálaszTörlés