2012. április 19., csütörtök

Csütörtöki nagyon abszurd menü



Íme a menü:

Csalános hagymaleves

Felvetődhet a kérdés, ezt meg hogy sikerült összehoznom?
Az egész onnan indult, hogy napok óta el akartam készíteni Erdőkóstoló csodálatos juhtúrós medvehagymás palacsintáját
Naponta kimentem  a határba, gyalogolni, fotózni és csalánt szedni, de mindig itthon felejtettem a kesztyűt, így tegnap még egyszer kimentem, mert dűlőre akartam vinni a palacsinta kérdést.
A sárgarépafőzelék – valami kellett a juhtúrós-medvehagymás palacsintához. Krumplifőzeléket remekül el tudtam volna képzelni, de a napokban volt, így ezt kihagytam (változatosság). Spenót mindenféle verzióban készült az elmúlt hetekben, ezt nem akartam spenót főzelékkel megfejelni, bár teljesen passzolt volna hozzá és főzelék formában nem készült.(változatosság, oxálsav)  A csalán most van kipróbálás alatt és hirtelen nem akartam ilyen nagy mennyiségben bevonni:) (esetleges gyomorpanaszok)  A sóskával más terveim vannak, így maradt a sárgarépa. Mindenképpen meg akartam felelni annak az elvnek, hogy  adott földrajzi területen, természetes módon aktuálisan fellelhető alapanyagból készüljön az étel. Pedig már napok óta finomfőzeléket kívánok:)
A csalános sárgarépafőzelék - mind a két alapanyaggal dolgoztam, így adta magát, hogy készüljön egy tesztverzió.
A sárgarépás palacsinta -  ha már palacsintát sütök, akkor lehetne egy édes verzió is. Szintén adta magát, hogy sárgarépás legyen az is.  Eredetileg úgy képzeltem, hogy fahéjas mézet csurgatunk rá, de közben felötlött egy narancslekvár gondolata is, de sajna nem volt itthon, és ezen az abszurd napon nem akartam kommersz:) sárgabarack vagy rózsalekvárt beletenni. Remekül el tudtam volna képzelni egy narancsos túró tölteléket is, de túró sem volt itthon. Végül azon gondolkodtam, hogy narancs szirupot  készítek, de belém villant, hogy seditnél a minap valamelyik édességre narancsos tejföl került,  így szinte ordított a megvalósításért.  Bár az olvasztott fehércsoki verzió is felötlött, de a tejfölös megoldás volt a természetesebb. (A narancs nem illik bele a jelenlegi táplálkozási vonalba, de tekintsünk rá fűszerkéntJ)
Csalános hagymaleves - volt készen hagymaleves csak csalánosítani kellett:)

Ahogy jöttek az ötletek, hogy miket készítsek , kicsit abszurdnak találtam így együtt, de ez nem tartott vissza a megvalósítástól:) 




4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Tök jó:) Nekem elsőre kicsit agyamentnek tűnt, de csak, ha mások szemével néztem. Nekem nincsenek szigorú szabályaim a mit, mikor és mivelre:)

      Törlés
  2. Ez mitől abszurd? :O Imádtam volna mindegyik fogását!!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Super:) Nekem is bejött:) Mondjuk a csalános répafőzelékből nem adtam senkinek, bár nagyon jó, de a színén kicsit javítani kell:)

      Törlés