2011. november 25., péntek

Káposzta főzelék



½ káposzta
4 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
½ kk. kömény (ízlés szerint)
¼ kk. bazsalikom ( ízlés szerint)
¼ kk.kakukkfű (ízlés szerint)
színes bors  ( ízlés szerint )
2 ek. olivaolaj
1 ek. fehér tönkölyliszt

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
A káposztát kicsit több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, és a fűszereket és készre főzzük.
Az olajból és lisztből híg rántást készítünk és besűrítjük vele a káposztát. A végén belenyomjuk a fokhagymát.
Úgy látszik, a hét a paradicsom és káposzta jegyében zajlik.
Anya szokott főzni édes káposztából főzeléket, pont ma is az volt nála, de csülöklében készült, ami számomra halálos. Így gyorsan főztem egy lightosabb verziót, mert nem akartam a hét hátra levő részét szobafogságban, kínok között  tölteniJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése