2011. június 27., hétfő

Köleslepény



Hozzávalók:
10 dkg köles
csipet só
15 dkg sárga patiszon (cukkini)
1 kisebb fej vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só (ízlés szerint)
örölt szines bors
1 tk. étkezési keményítő
1 gerezd fokhagyma
1 ek. tejföl

Elkészítés:
1.      A kölest 2x mennyiségű vízben csipet sóval megfőzzük.
2.      A hagymát kockára vágjuk. A patiszont vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselymet összevágjuk.

3.      A megfőtt kölest és a összevágott hozzávalókat a sajt felével, tojással, sóval, borssal összedolgozzuk. (Fasírt állagú lesz)
4.      A tejfölt, fokhagymát étkezési keményítőt összekeverjük.
5.      Lepénykéket formálunk, a tetejére dió nagyságút teszünk a tejfölös masszából.

6.      200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
 h
Hoppsz ezek nagyon megsültek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése