Hozzávalók:
10 dkg köles
csipet só
15 dkg sárga patiszon (cukkini)
1 kisebb fej vöröshagyma
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só (ízlés szerint)
örölt szines bors
1 tk. étkezési keményítő
1 gerezd fokhagyma
1 ek. tejföl
Elkészítés:
1. A kölest 2x mennyiségű vízben csipet sóval megfőzzük.
2. A hagymát kockára vágjuk. A patiszont vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselymet összevágjuk.
3. A megfőtt kölest és a összevágott hozzávalókat a sajt felével, tojással, sóval, borssal összedolgozzuk. (Fasírt állagú lesz)
4. A tejfölt, fokhagymát étkezési keményítőt összekeverjük.
5. Lepénykéket formálunk, a tetejére dió nagyságút teszünk a tejfölös masszából.
6. 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
h
Hoppsz ezek nagyon megsültek:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése