2011. június 1., szerda

Mángold

A mángold egyesíti magában többféle egészséges zöldségféle, például a spenót, a sárgarépa, a spárga értékes összetevőit: gazdag A- ,B1-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminban, szerves savakban (alma-, citrom-, oxálsav), ásványi anyagokban, nyomelemekben, például folsavban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban. Könnyen emészthető, nagy mennyiségű pektint tartalmaz. Antioxidáns tartalma segíthet a tüdő- és emésztőszervi daganatos betegségek megelőzésében, erősíti az immunrendszert, véd a szabadgyökök ellen.

Csekély energia- és magas rosttartalma ideális fogyókúrás élelmiszerré teszi (6-7 százalék cukor van benne). K-vitamin-tartalma a csontok erősítéséhez járul hozzá. A benne lévő karotin a szem egészségét őrzi, és ausztráliai kutatások szerint csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát. Fogyasztása a tapasztalatok szerint előnyös a cukorbetegek számára, mert hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése