2013. április 20., szombat

Zöld turmix_3

Mági a napokban posztolt néhány turmixot és belém villant, hogy mostanában teljesen leszoktam a zöld turmixról. A tegnapi salátát ezzel öblítettem le.

Ezekből készült:

2 db alma
1 marék citromfű
1 marék menta
1 marék tyúkhúr
1 marék pitypang virág
1 marék spenót
2 saláta levél
1 dl pici víz
1/2 citrom leve
én nem tettem bele mézet, de pici mehet:) 

A hozzávalókat megmostam, kivéve a virágot és pici vízzel és a citromlével leturmixoltam. Nagyon finom, üde tavaszi íze van.
Aki el akarja kezdeni, a zöld turmix fogyasztását azoknak a banán spenót verziót javaslom, mert a penót semleges ízű, a banántól pedig kellemesen krémes és édeskés a turmix..Aki esetleg rákapna az vegye figyelembe, hogy a spenót (sóska is) oxálsavat tartalmaz, ami vesekő kialakulásához vezethet, emiatt érdemes cserélni  a turmixban a zöldeket.
Gyógynövények felhasználásával kapcsoltos tudnivalók itt 

Mági néhány turmixa itt:



A korábbi zöld turmixaim itt:




4 megjegyzés:

  1. De jó, azért jöttem hozzád, hogy elkészítsem a Te turmixod (így Veled iszom :) erre látom, hogy mit írtál. Nagyon bírom, hogy inspiráljuk egymást.
    Ölellek!
    (én is hozok majd újabbat :)

    VálaszTörlés
  2. :) Neked (is) biztos bejön ez a tavaszi íz:. Igen, és az évszak is. A legvadabb dolgokat tavaly is áprilisban készítettem:). Várom:)

    VálaszTörlés
  3. De szép a színe:) Egy ideig ittam vacsorára, majd áttértem a reggelire, de nekem állanndó hasmenésem volt tőle. Nem tudom mit csináltam rosszul, de még fogok próbálkozni.

    VálaszTörlés
  4. Ha almával ittad, az alma reszelve, így turmixolva is hashajtó hatású. Én is emiatt iszom ritkán:)

    VálaszTörlés