2012. június 2., szombat

Levendula puding


Most, hogy ismét fellángolt a levendula iránti szenvedélyem a nagysikerű levendulás palacsinta után a  következő megvalósítandó ötletem a puding volt. Innen nincs megállás, mert, ha van valamiből puding, akkor van leves és szósz is, mert az csak sűrítés kérdése:) No akkor a puding.  Kétféle verzióban készítettem, csokis , mivel  a palacsintában már megmutatta, hogy nagyon finom:) és  sima verzióban. Lehetne mindenféle krémeket, sütiket  készíteni de arra pillanatnyilag nincs időm:( ,így nem bonylítom.

5 ek. zabpehely (ledarálva)
4 dl növényi tej/tej
3 kocka magas kakaótartalmú csoki
pici vanília vagy kivonat
10 szárnyi levendula virág
csipet só (Drága édesanyám szerint mindenbe kell:))

A ledarált zabpelyhet a sóval, vaníliával és a szirmokkal besűrítettem. Elfeleztem, az egyikbe beleolvasztottam a csokit. A pudingokat poharakba töltöttem és a csokis verzió tetejére kevés fehércsokit reszeltem, majd megszórtam szirmocskákkal.
Nem édesítettem, mert a zabpehelytől szerintem elég édes, de ha nem, akkor pici mézet lehet hozzá adni  (Ebből a mannyiségből két pici adag lesz)

12 megjegyzés:

  1. Hát itt nálad szuper jól néz ki, de ezt az én gyerekeim nem ennék meg. De nemsokára virágzik a levendulám, magamnak fogok valamit készíteni belőle. A fotóid nagyon aranyosak:) A csipet só meg tényleg kell mindenbe:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem ez olyan romantikus, felnőtt-ínyenc dolog:)Valami csokisat próbálj ki, remek:)

      Törlés
  2. Nagyon ötletes!!! Sajnos nincs levendulám, (még) de a szomszédnak van, így felvettem az elkészítendők listájára. Viszont levendulás limonádét azt nyáron sokszor készítek, nagyon finom. Nyaraláskor a barátnőmet is kényeztetem vele, mert nála levendulaerdő van, imádom mert olyan szép.Te szoktál limonádét készíteni levendulával???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, ízlik majd:) Teát szoktam inni belőle, citrommal vagy virágos italokba teszek:)

      Törlés
  3. Szuper,guszta! Én is szoktam,sütik,krémek izesitésére is haszni.Jelenleg levendula szirupom van!De lassan már virágba borul a bokrom is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Levendula mézet kreáltam szárítmányból, de friss drogból is fogok készíteni. És természetesen olajat:)

      Törlés
  4. A munkahelyem kertjében van egy hatalmas bokor. Éppen azon voltam, hogy szedek. Most már biztos! Nagyon különleges lehet!

    VálaszTörlés
  5. Hát éppen levendulás csokit akartam készíteni, de akkor lesz puding is. Hogy ez lesz a a Blogkóstolós "versenyművem" még nem tudom. Nem tudok választani a sok finomság közül. De szerencsére van még időm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó:) Pont azon gondolkodtam, ha lenne időm és eszközöm, akkor készítenék levendulás csokit. Arra gondoltam, lehetne fehércsoki a burok és benne étcsokikrémes levendula és fordítva is:) Majd megnézem nálad a csokit:) A pudingból a csokis verzió különösen finom:)

      Törlés
  6. Kóstoltam már levendulás csokit, nagyon rendben volt, csináljatok és én majd megnézem :)
    Tetszik a pudingod! még nem nyílik a levendula, pedig én is kitaláltam valamit belőle (csak most nem emlékszem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még tavaly vettem bonbon formát, előbb-utóbb sort kerítek a készítésére:) Biztos gyönyörű és finom lesz, amit készítesz. Ölellek:)

      Törlés